ZZJZ PIROT: SVI UZORCI NEGATIVNI. I DALJE NEOPHODNO POŠTOVANJE SVIH PREVENTIVNIH MERA

Od početka epidemije do 11.09.2020.g. na području Okruga ukupno je uzorkovano 3617 briseva na RT-PCR. Danas je uzorkovano i poslato 8 briseva u IZJZ Niš.
Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 367 osoba: u Pirotu 246, Babušnici 37, Beloj Palanci  80; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 09.09.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja Pirotskog okruga.
Na današnji dan, 11. septembar, iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 7 uzoraka, i svi su negativni.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 210 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-12 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (5 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali stabilna. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i susednim zemljama i dalje postoji rizik za pojavu obolelih iz drugih mesta u Srbiji i po povratku naših gradjana iz inostranstva.

U narednom periodu je najvažnije poštovanje i sprovođenje svih preventivnih mera za rad škola i predškolskih ustanova kako bi epidemiološku situaciju držali pod kontrolom.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons