ZZJZ PIROT: JOŠ DVA UZORKA POSLATA NA ANALIZU U LABORATORIJU “VATRENO OKO“

Od početka epidemije do 09.10.2020.g. na području Okruga ukupno је uzorkovanо 3840 brisеva na RT-PCR. Danas, 09.10.2020. uzorkovana su i poslata 2 brisa u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa Okruga, od ukupnog broja testiranih na Okrugu do danas laboratorijski je potvrđeno 378 osoba: u Pirotu 254, Babušnici  38, Beloj Palanci 82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 25 umrlih lica.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 221 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-143, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (7 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali STABILNA. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se dve osobe, nijedna nije sumnjiva na COVID-19.

Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u Srbiji, POTREBNO JE DOSLEDNO POŠTOVATI  MERE PREVENCIJE,  naročito u zdravstvenim ustanovama, školama, vrtićima, firmama, fabrikama, javnim ustanovama…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons