ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ZZJZ PIROT: JOŠ 23 POZITIVNA U OKRUGU, SITUACIJA NESIGURNA

Od početka vakcinacije do 05.03.2021. do kraja dana u Okrugu je vakcinisano ukupno 13.569 lica, od kojih je 7.548 primilo i prvu i drugu dozu vakcine.

Danas su registrovana 23 POZITIVNA novoobolela  laboratorijski potvrđena lica sa područja okruga (Pirot 16, Dimitrovgrad 5, Babušnica / i Bela Palanka 2) i jedno preminulo lice iz Pirota. Povećava se procenat pozitivnosti PCR testova, čak 40% od ukupnog broja testiranih. Danas je poslato 16 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti, od početka epidemije na PCR i antigenskim  testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 3695 osoba: u Pirotu 2213, Dimitrovgradu 389, Babušnici 421, Beloj Palanci 672. Od početka epidemije do danas registrovano je 167 umrlih lica sa područja Okruga. Od 28.11.2020.  do  06.03.2021. preminulo je 138 lica u Opštoj bolnici Pirot od Covida i sa Covidom.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 48 lica a ukinuta za 16 (potvrđeni i kontakti). U zadnjih nedelju dana registruju se slučajevi zaraženih učenika i zapošljenih u školama, kao i učenici i zapošljeni u kućnoj izolaciji zbog pozitivnih članova porodice. Od ponedeljka 08.03.2021. srednje škole prelaze na on line nastavu.

KAKO JE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NESIGURNA SA TENDENCOM PRELASKA U NEPOVOLJNU, NEOPHODNO JE DA OSNOVNE ŠKOLE DOSLEDNO SPROVODE SVE MERE ZA SUZBIJANJE COVID INFEKCIJE  

U Opštoj bolnici Pirot leči se 18 bolesnika (12 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 2 iz Babušnice, 1 iz Niša).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao NESIGURNA sa tendencom prelaska u NEPOVOLJNU.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE VISOK!!

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA I MASOVNOM VAKCINACIJOM MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlja Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *