ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ZZJZ PIROT: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA STABILNA, U POSLEDNJOJ NEDELJI NEMA REGISTROVANIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA

DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 19
27.08.2020.g. PIROTSKI OKRUG

Od početka epidemije do 27.08.2020.g. na području okruga ukupno je uzorkovano 3488 briseva na RT-PCR. Danas je uzorkovano 17 briseva koji su poslati u IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 365 osoba: u Pirotu 245, Babušnici 36, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 27.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Na dan 26.08.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 28 uzoraka i svi su NEGATIVNI.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 209 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-10 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (15 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je POVOLJNA, stabilna. U POSLEDNJOJ NEDELJI NE REGISTRUJU SE POZITIVNI SLUČAJEVI.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru (nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

*Saopštenje: Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *