ZZJZ: Do 6. jula u Okrugu potvrđeno 209 slučajeva Covid 19, u Pirotu 146

DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT  ZA COVID 19

06.07.2020.g.  PIROTSKI OKRUG

– Do 06.07.2020. ukupno je uzorkovano 2529 brisevana RT-PCR, od kojih su testirana 2493 uzorka, za 36 uzoraka se čekaju rezultati. Danas je uzorkovano 9 briseva.

Na području okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 209 osoba: Pirot:146 Babušnica 28  B.Palanka:33 ;Dimitrovgrad 2.
Procenjuje se da je broj obolelih koji nije laboratorijski potvrđen tri puta veći.

Od 10.06.2020. do 05.07.2020. registrovana su 53 laboratorijski potvrđena novoobolela lica iz 44 porodice. Među potvrđenima su lica zapošljena u različitim ustanovama i firmama. Sva lica potvrđena na COVID su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica.

DVA obolela lica su hospitalizovana u KC Niš i u stabilnom su stanju. Ostali oboleli su sa lakšom kliničkom slikom. Dva lica su oporavljena i otpuštena sa bolničkog lečenja.

NEOPHODNO je sprovoditi i dalje mere prevencije: NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU, FIZIČKA  DISTANCA OD 1,5m, PRANJE RUKU

U NAREDNOM PERIODU OČEKUJE SE PORAST BROJA OBOLELIH.

Na osnovu povećanog broja pregleda u Kovid ambulanti, povećanja broja obolelih u poslednje dve nedelje, kao i registrovanja porodičnih epidemija i epidemija u pojedinim grupama, EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA se procenjuje  NESIGURNA sa TENDENCOM PRELASKA U NEPOVOLJNU, POD KONTROLOM ZDRAVSTVENE SLUŽBE   I UZ STROGU PRIMENU SVIH MERA od strane  SVAKOG POJEDINCA SUZBIĆEMO ŠIRENJE EPIDEMIJE NA LOKALNOM NIVOU

APEL GRAĐANIMA: PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OKO VAS POTENCIJALNO ZARAŽEN (zbog postojanja zaraženih bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom) SAMO SVI ZAJEDNO MOŽEMO SUZBITI EPIDEMIJU!!!!

VIRUS CIRKULIŠE U POPULACIJI, PREPORUČUJE SE OTKAZIVANJE VEĆIH SLAVLJA, PROSLAVA I OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons