ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ZAVRŠENO PRVENSTVO GRUPE A REGIONALNE LIGE ISTOČNE SRBIJE ZA PIONIRE

Iako je po prvobitnom rasporedu svih 6 kola trebalo da bude odigrano još u novembru i decembru, tek prošlog vikenda završeno je prvenstvo grupe A Regionalne lige istočne Srbije. Pioniri Košarkaškog kluba Dimitrovgrad prvenstvo su završili na poslednjem, 4-om mestu u grupi, bez pobede, sa 6 poraza.

Svih 6 utakmica mladi dimitrovgradski košarkaši odigrali su sa par meseci zakašnjenja, ne uspevši da pobede Pirot, Konstantin iz Niša i pobednika grupe, ekipu Mladost Vesne iz Bele Palanke. Ipak, trener Bojan Jovanović smatra da se postignuti rezultati mogu smatrati dobrim iz 2 razloga: nemogućnosti da se u većem delu sezone održavaju treninzi, što je možda i najvažnije u pionirskom uzrastu i činjenice da je njegova ekipa bila najmlađa u grupi.

Ono što može da raduje Jovanovića je da je individualni i timski napredak evidentan, a u pionirskom uzrastu rezultati nisu najbitniji. Mladi dimitrovgradski košarkaši nisu prestajali sa treninzima, a tako će biti i tokom leta, pošto valja nadoknaditi propušteno tokom pauze zbog pandemije korona virusa i loše epidemiološke situacije u opštini.

I pored svih problema u poslednjih godinu dana, škola Košarkaškog kluba Dimitrovgrad nije se osipala, već je naprotiv broj polaznika omasovljen, pa bi u narednoj sezoni klub mogao da nastupi sa više takmičarskih selekcija.

U godini u kojoj će biti proslavljen prošlogodišnji jubilej, Košarkaški klub Dimitrovgrad uspeo je da odoli svim izazovima i obezbedi budućnost kraljice igra u jednom od prva 4 grada u bivšoj SFRJ u kojima se zakotrljala narandžasta lopta. Na treneru i igračima je da nastave sa radom, jer će jedinо tako doći i rezultati, možda već od novembra kada će početi nova prvenstva mlađih kategorija istočne Srbije.

D.J.

foto: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *