ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

“ZATO ŠTO IH VOLIMO”

Krajem januara 2021 je započeo projekat “Zato što ih volimo” koji su nam obezbedili AVON-akcija za borbu protiv raka dojke  i Fond B92, i namenjen je ženama koje su lečene od raka dojke i članovi su udruženja pacijenata.

AVON i Fond B92, zajedno sa distributerima grudnjaka  Amoena (Imaco) i Anita (Sektol) grudnjaka obezbedili su 1395 grudnjaka za žene kojima su amputirane dojke zbog maligne bolesti. Ove grunjake će dobiti udruženja članice Nacionalne asocijacije lečenih od raka NALOR,  i još Europa Dona, Jefimija, Ženski centar Milica.

NALOR će svojih 1000 vaučera za ortopedski grudnjak podeliti ženama  članicama Društva za borbu protiv raka Sombor, Budimo zajedno Beograd, Asocijacija za unapređenje zdravlja Novi Sad, Društvo za borbu protiv raka Bačka Topola- Mali Idjoš, Udruženje Hrast Leskovac, Fondacija Zamisli Život  Dimitrovgrad, Diva Kragujevac, Vojvodjanska asocijacija lečenih od raka, Jedna uz drugu Subotica.

Ovaj projekat nije samo podela besplatnih vaučera za grudnjak , već je motiv da se žene obuče zbog čega je važno da nose grudnjak, kako pravilno izmeriti veličinu, kako izabrati najbolji grudnjak. Operisane žene ovo najbolje mogu da saznaju u lokalnim udruženjima u svojim gradovima. Zato će se ovi vaučeri deliti u udruženjima, ženama koje pristupe ili su već članovi udruženja, i koje će se na licu mesta informisati o dobrobitima koje nudi udruženje pacijenata, i uzeti učešće i u narednim akcijama. Ovom akcijom skrećemo pažnju i na to da ženi koja je operisala dojku  nije dovoljan samo jedan ortopedski  grudnjak godišnje na teret Fonda za zdravstvo.

Od početka februara vaučeri za besplatne grudnjake će biti  na raspolaganju ženama u Somboru, Beogradu, Novom Sadu,  Bačkoj Topoli, leskovcu, Dimitrovgradu i Kragujevcu.Udruženja iz ovih gradova će na svojim sajtovima, društvenim mrežama, i medijima informisati žene kako mogu da preuzmu veučere i dobiju grudnjake.

Projekat “Zato što ih volimo” traje do sredine oktobra.Tokom devet meseci realizacije projekta ćemo pratiti akcije svakog udruženja vezane za podelu grudnjaka, objavljivati na društvenim mrežama NALOR  i  sajtu www.nalor.co.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *