ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ZAMENA VODOVODA U ULICI DETKO PETROV

U ulici Detko Petrov u toku su radovi na zameni vodovodne mreže. Radove izvodi Javno preduzeće Komunalac, a nadležni očekuju da će biti privedeni kraju za oko dve nedelje.

Uprkos visokim temperaturama u ulici Detko Petrov radovi su uveliko u toku. Reč je o kompletnoj zameni vodovodne mreže na potezu od raskrsnice sa ulicom Ivo Andrić do raskrsnice sa ulicom Ćirilo i Metodije, u dužini od 600 metara. Radovi su počeli sredinom maja i polako se privode kraju, kaže tehnički direktor Javnog preduzeća Komunalac Vasil Taškov.

Tokom radova sanirani su kvarovi na mreži koji su uzrokovali gubitak vode iz mreže.

Očekuje se da radovi budu završeni u narednih 10-ak radnih dana.

Nakon završetka radova na zameni vodovodne mreže i neophodnog vremena za sleganje tla, Taškov očekuje da će asfaltiranje  uslediti sredinom septembra. Kako se radi o ulici koja je deo regionalnog putnog pravca ovi radovi u nadležnosti su Preduzeća za puteve.

U gradu ostaje za zamenu još oko 2 i po kilometara azbestne vodovodne mreže, a regionalni cevovod zamenjen je od izvorišta do gradskog rezervoara celom dužinom od oko 12 i po km. 

Predstoji zamena i preostalih vodovodnih mreža u lošem stanju.

Radovi na zameni vodovodne mreže u ulici Detko Petrov u vrednosti od oko 4,5 miliona dinara finansiraju se iz budžeta Javnog preduzeća Komunalac za ovu godinu, zaključio je Taškov.

A.T.A.

foto: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *