ZAEV:OTVARANJE GRANICA BEZ PCR SA SRB, CG, BIH, KIM

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je da građanima Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH i tzv. Kosova po principu reciprociteta od ponedeljaka 12. oktobra neće biti potreban PCR test za kretanje u granicama ovih zemalja.

SKOPLJE- Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je da građanima Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH i tzv. Kosova po principu reciprociteta od ponedeljak 12. oktobra neće biti potreban PCR test za kretanje u granicama ovih zemalja.

„U ovim zemljama čiji su građani do sada imali obavezu pri ulazu i tranzitu kroz našu zemlju da prilože negativan PCR test, po principu reciprociteta je dogovoreno da i naši građani u te zemlje mogu da putuju bez obaveze da prilože negativan test“, napisao je Zaev na svom fejsbuk profilu.

„Odluka je doneta na osnovu predloga i pozitivnog mišljenja Komisije za zarazne bolesti, prema kojoj više nema naznaka o velikom broju zaraženih u zemljama regiona, pa samim tim nema ni opasnosti po javno zdravlje“, rekao je Zaev.

izvor: N1, Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons