Zabrana kretanja od 13.00 u subotu do ponedeljka u 5.00, u naredne dve nedelje najteži udar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras, nakon zajedničke sednice dva krizna štaba, da su donete nove mere, pre svega zabrana kretanja od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutro, te zabrana okupljanja više od dve osobe. Treća mera nije restriktivna, odnosno omogućeno je vlasnicima da prošetaju kućne ljubimce od 23 sata do jedan iza ponoći.
U narednih 72 sata očekujemo ubrzanje u smislu porasta broja zarženih od virusa korona, a nažalost za očekivati je i povećanje broja smrtnih slučajeva usled Kovida 19, upozorio je večeras predsednik Aleksandar Vučić. „Ovo nije predviđanje, ovo je nešto što je logično očekivati, imajući u vidu broj ljudi koji se nalaze na respiratorima“, rekao je Vučić nakon sednica dva krizna štaba.
Vlada Srbije je na današnjoj sednici preporučila svim poslodavcima da svojim zaposlenima koji se nalaze u samoizolaciji, ili su oboleli od virusa, zbog neposrednog izlaganja riziku zbog obavljanja svog posla, obezbede pravo na naknadu zarade u visini od sto odsto.

photo: TANJUG print screen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons