ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ZA NEKOLIKO DANA POČINJE KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA OSNOVNE ŠKOLE

         Kompletna rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Hristo Botev“ počeće za nekoliko dana. To je najavljeno danas, prilikom prve posete predstavnika izvođača radova. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.
        Zgradu škole su u pratnji direktora škole Karatine Simeonov, obišli pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad Boban Petrov i predstavnik izvođača radova, a cilj posete bio je da se na osnovu uvida u trenutno stanje napravi plan, po kome će se u naredna četiri meseca sprovesti radovi na kompletnoj rekonstrukciji škole. Petrov je izrazio zadovoljstvo što se konačno kreće sa ovom velikom investicijom i najavio da će izvođač biti uveden u radove naredne nedelje.

           Direktor Katarina Simeonov takođe je izrazila zadovoljstvo što su apeli uprave osnovne škole konačno urodili plodom. Uz zadovoljstvo međutim idu i brige i problemi, jer bi po školskom kalendaru đaci trebalo da sednu u školske klupe 1. septembra, Za sada se samo razmatraju varijante oko organizovanja nastave u toku izvođenja radova, a konačan plan imaćemo već za nekoliko dana, kaže Simeonova.

            Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Bobana Petrova, odmah po uvođenju u posao izvođača radova na rekonstrukciji škole, biće raspisana javna nabavka i za radove u Domu za stare, za koje su takođe odobrena sredstva preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije.
           Lokalna samouprava će se truditi i u narednom periodu da obezbedi što više sredstava iz različitih izvora, koja bi bila uložena u poboljašenje infrastrukture i uslova u obrazovnim i kulturnim institucijama u gradu, istakao je Petrov.

 

N.S.

Foto i video: Bojan Gligorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *