VUČIĆ SA RADEVIM O DODATNOJ POMOĆI BUGARSKIM MEDIJIMA U SRBIJI: „BUGARSKA MANJINA U SRBIJI TREBA DA SE OSEĆA KAO U SVOJOJ KUĆI!“

Predsednik Aleksandar Vučić doputovao je u zvaničnu posetu Bugarskoj, gde se po dolasku u Sofiju sastao sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim.

Predsednika Vučića na Trgu svetog Aleksandra Nevskog dočekao je njegov domaćin, bugarski predsednik Radev.

Posle polaganja venca na Spomenik neznanom junaku, predsednik Vučić se sastao sa Radevim. Vučić predvodi delegaciju Srbije na plenarnom sastanku dveju delegacija.

– Sa Rumenom Radevim razgovali smo i kako dodatno pomoći bugarskim medijima u Srbiji. Trebalo bi da gledamo u budućnost, jer smo bliski narodi. Trebamo pružiti ruku jedni drugima, zbog toga smo spremni organizujemo razne manifestacije. Bugarska nacionalna manjina treba da se oseća kao u svojoj kući – rekao je između ostalog posle sastanka sa svojim bugarskim kolegom predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prenosi sofijski dnevni list Trud.

Predsednik Srbije imaće i odvojene susrete sa predsednicom Narodnog sobranja Bugarske Cvetom Karajančevom i potpredsednicom vlade i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekatarinom Zaharjevom.
Tokom jednodnevnog boravka u Sofiji, predsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Bugarske u oblasti rada i socijalne politike, lučke infrastrukture i železničkog saobraćaja.

Na kraju posete, predviđen je obilazak i vožnja metro linijom u pratnji gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove, u cilju upoznavanja sa iskustvima u izgradnji metroa u Sofiji.

D.J.

foto: Predsedništvo Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons