VUČIĆ DOČEKAO RADEVA ISPRED PALATE SRBIJE, DVOJICA PREDSEDNIKA SUTRA U DIMITROVGRADU

      Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas dočekao predsednika Bugarske, Rumena Radeva. Svečani doček je priređen ispred Palate Srbije, uz najviše državne i vojne počasti. Posle sastanka dva predsednika u četiri oka, razgovori su se nastavili u prisustvu ostalih članova delegacija.

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: one or more people, people on stage and people standing

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: one or more people and crowd

Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person

Delegacija Bugarske će i sutra boraviti u Srbiji, gde ih očekuje niz sastanaka. Drugog dana posete, Vučić i Radev će boraviti u Dimitrovgradu. Planirani su sastanak sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine, potom polaganje venaca na spomenik „Pametnik“ na Neškovom brdu, ceremonija polaganja kamena temeljca za spomenik „Sveti Kirilo i Metodije“ i obilazak radova na petlji „Dimitrovgrad zapad“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće Dimitrovgrad u petak 22. juna. Svi zainteresovani građani koji žele da prisustvuju poseti predsednika mogu da dođu u gimnaziju „Sv. Kirilo i Metodije“. Zbog bezbednosne provere neophodno je doći u dvorište gimnazije pre 10:00 sati. U petak će u poseti Dimitrovgradu boraviti i predsednik Bugarske Rumen Radev sa saradnicima, koji će se sa svojim srpskim kolegom sastati na najvišem državnom nivou. O detaljima, predsednik Opštine  Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov.

N.S., B.L.

video: Danijel Zarkov

foto: Ambasada Bugarske/Embassy of the R Bulgaria in Belgrade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons