VLADIKA NIŠKI ARSENIJE NAJAVIO MOGUĆNOST RESTAURACIJE IKONOSTASA CRKVE ROĐENJA PRESVETE BOGORODICE U DIMITROVGRADU

        Tokom prve posete crkvenoj i svetovnoj opštini Dimitrovgrad vladika niški Arsenije najavio je mogućnost restauracije ikonostasa i živopisanje hrama crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Dimitrovgradu.

“Crkva u Dimitrovgradu je posebno značajna po ikonostasu koji je izuzetan i ako Bog da, nadamo se da u toku iduće godine konkurišemo kod Kancelarije za crkve i verske zajednice da izvršimo restauraciju ikonostasa i možda da u skorije vreme živopišemo hram. On će tada zablistati u punom sjaju.” – izjavio je za RTCaribrod vladika niški Arsenije odmah posle liturgije u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice.

Svetoj liturgiji prisustvovao  je značajan broj lokalnih vernika, ali i predstavnika javnog života, među kojima i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, predsednik SO Dimitrovgrad Zoran Đurov, član opštinskog veća Dejan Milev, Angel Josifov iz  Nacionalnog saveta bugarske manjine, direktor Javnog preduzeća Komunalac Saša Aleksov i  načelnik policijske stanice Dimitrovgrad Vladan Blagojević.

Prvu posetu vladike niškog Arsenija pratile su novinarske ekipe RTCaribrod, časopisa Vizija i novine Bratstvo.

 

 

M.N.

foto i video: Milan Ilijev

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.