ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

VLADICA DIMITROV IZABRAN ZA PREDSEDNIKA SAVETA ZA ZDRAVLJE I SOCIJALNU POLITIKU SKGO

Predsednik opštine Dimitrovgad Vladica Dimitrov juče je u Beogradu, na izbornoj sednici Stalne konferencije gradova i opština, ponovo izabran za predsednika Saveta za zdravlje i socijalnu politiku. Izbori se u Stalnoj konferenciji sprovode na svake dve godine.

Stalna konferencija gradova i opština je juče, u beogradskom Sava centru organizovala 47. skupštinu, u okviru koje su održani izbori za organe konferencije, ali i potpisana četiri sporazuma o saradnji. Tema Skupštine bila je „Zakonske mogućnosti za ostvarivanje međuopštinske saradnje i Modeli sporazuma o međuopštinskoj saradnji“.

Na jučerašnjoj sednici, za predsednika Saveta za zdravlje i socijalnu politiku izabran je predsednik Opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, koju je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Ovo je veliko priznanje, kako za mene lično tako i za dimitrovgradsku opštinu, izjavio je Dimitrov za Radio televiziju Caribrod.

Naravno, izabran sam zbog dobrog rada celog odbora u prethodnom periodu, a pogotovu sekretara Jasmine Tanasić, koja je odradila najveći deo posla, a imali smo i dobru saradnju sa mnistarstvom zdravlja koje je prihvatilo sve naše sugestije i analize. Ima još pitanja kojima će se odbor baviti u narednom periodu, a svakako jedno od najvažnijih je prenos prava svojine sa lokala na državu. Mi se u Stalnoj konferenciji kotiramo visoko, i ovaj moj izbor izmedju sedam predloženih kandidata, je još jedno priznanje za Opštinu Dimitrovgrad.

I Ministar zdravlja,  Zlatibor Lončar je prilikom svoje poste gradu, izjavio da je Dimitrovgradski Dom zdravlja medju deset najopremljenijih i najbolje organizovanih u Srbiji. Jučerašnja skupština Stalne konferencije gradova i opština, organizovana je u okviru programa “Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza”, koji finansira Vlada Švedske.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *