VLADA SRBIJE USVOJILA JE PROGRAM DODELE BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA KUPOVINU SEOSKE KUĆE SA OKUĆNICOM NA TERITORIJI SRBIJE ZA 2022. GODINU ZA KOJI JE IZDVOJENO 500 MILIONA DINARA

Vlada Srbije usvojila je Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu za koji je izdvojeno 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo.

Usvojen je i Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara, kao i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ za koji će biti izdvojena 43 miliona dinara, a cilj je obogaćenje društvenog života stanovnika u selima i negovanje kulturno – istorijskog nasleđa. Ministarstvo za brigu o selu će u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima. Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić najavio je da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte – domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.