ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

VIRUTELNI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Nacionalna služba za zapošljavanje je, prateći aktuelne trendove u oblasti digitalizacije i informaciono-komunikacionih tehnologija, 20. maja 2021. godine organizovala Virtuelni sajam zapošljavanja, uz podršku globalnog Programa „Migracije i razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Na sajmu je učestvovalo 70 većih kompanija sa područja Srbije, a za učešće se registrovalo 7.500 tražilaca zaposlenja, od čega je 5.380 lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 1.485, dok je 125 lica zaposleno kod poslodavca koji su uzeli učešće na Virtuelnom sajmu.

Sa područja Filijale Pirot na sajmu je učestvovala kompanija iz Babušnice „D-company“ sa kadrovskim potrebama za CNC programerima, operaterima na CNC glodalici i operterima na CNC strugu. U ovaj sajam se uključilo 140 tražilaca zaposlenja iz Pirota, Babušnice, Dimitrovgrada i Bele Palanke, od kojih je 100 žena. Za samo par meseci po održanju sajma evidentirano je zaposlenje 26 lica, od kojih 1 kod poslodavca koji je učestvovao u radu sajma i imao prijavljenu potrebu za radnicima.

U narednom periodu očekuju se dodatni efekti održanog sajma, kroz dalje povećanje zapošljavanja.

Uzimajući u obzir pozitivne efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *