Ulazak u Srbiju bez negativnog testa, ali uz upozorenje

Vlada Srbije usvojila je predlog Kriznog štaba o slobodnom ulasku svih lica u Republiku Srbiju, bez neophodnog testa na koronavirus i dozvole komisije. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.

Na sednici Vlade usvojen je predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 o otvaranju graničnih prelaza i slobodnom ulasku svih lica u Republiku Srbiju, bez neophodnog testa na koronavirus i dozvole komisije. Testiranje na lični zahtev koštaće 6.000 dinara na teritorije cele Republike Srbije, dok će za studente i maloletna lica testiranje i dalje biti besplatno, navedeno je u saopštenju.

Krizni štab je to preporučio Vladi Srbije pre dva dana, a na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je najavljujući današnju sednicu Vlade, rekla da odluka Vlade neće biti politički motivasana, već da će biti doneta na osnovu stava struke.

RTS

photo: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons