UHAPŠENO 56 OSOBA ZBOG POSTOJANJA OSNOVA SUMNJE DA SU U PERIODU OD 2008. GODINE DO DANAS POČINILI VIŠE KORUPITIVNIH KRIVIČNIH DELA

        Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, u 11 gradova u Srbiji uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više korupitivnih krivičnih dela.

U saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su M. Đ. (1947), odgovorno lice agencije “Mara“, dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv radnika matične evidencije u Fondu PIO u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršenjem krivičnog dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem, oštetili Fond PIO za više od devet miliona dinara.

Oni su, kako se sumnja, u periodu od 1. avgusta 2008. do 14. novembra 2013. godine, sačinjavali i overavali obrasce o ostvarenom stažu za devet osoba, a potom ih, bez uplaćenih doprinosa, verifikovali u Fondu PIO. Na osnovu toga je ovim osobama upisan radni staž. Time je Fond PIO oštećen za skoro 9,5 miliona dinara. Osumnjičena M.Đ. će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

 

izvor: Policijska Uprava Pirot

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons