ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

UDRUŽENJE BALKAN ARHITRAV ORGANIZUJE PANEL DISKUSIJU NA TEMU “TRADICIONALNA NARODNA ARHITEKTURA – STANJE, RIZICI I ZNAČAJ NJENOG OČUVANJA”

           “Tradicionalna narodna arhitektura – stanje, rizici i značaj njenog očuvanja” naziv je panel diskusije, zakazane za 23. novembar u Edukativno-obrazovnom centru sa početkom u 18 sati u organizaciji udruženja Balkan arhitrav. Iz udruženja najavljuju da je cilj održavanja panela, da se ukaže na stanje objekata tradicionalne narodne arhitekture, na rizike od propadanja, ali i na značaj njihovog očuvanja i potencijal koji kao kulturno nasleđe predstavljaju za održivi razvoj zajednice i etno-turizma. Najavljena je i prezentacija mogućih modela zaštite, rekonstrukcije i revitalizacije postojećih objekata, mogućih finansijera i pozitivnih primera prakse.

Učesnici u panel diskusiji biće eminentni inženjeri arhitekture i konzervatori iz Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, društva konzervatora Srbije iz Beograda, sa Sofijskog Univerziteta za arhitekturu, građevinarstvo i geodeziju, kao i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i udruženja Balkan arhitrav iz Dimitrovgrada.

 

foto: Udruženje Balkan arhitrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *