ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

UČENICE OŠ I GIMNAZIJE PUTUJU NA REPUBLIČKO ŠKOLSKO TAKMIČENJE U ATLETICI

U sredu 19. maja u Sremskoj Mitrovici biće održano republičko školsko takmičenje u atletici. Plasman za republičko takmičenje ostvarilo je ukupno 11 dimitrovgrađanki, tri učenice osnovne škole Hristo Botev i 8 gimnazije Sveti Kirilo i Metodije.

Takmičenja u okviru školskog sporta realizuje Savez za školski sport Republike Srbije. Glavni cilj školskih takmičenja je da se učenici socijalizuju, da stvore fer-plej navike i da ostvare dobre rezultate. Takmičenja se organizuju na četiri nivoa – opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom.

Plasman na republičko školsko takmičenje je veliki uspeh za naše osnovce i srednjoškolce i mi iz Sportskog Saveza ih podržavamo sa zadovoljstvom, ističe Branislav Vasov.

Ukupno 11 dimitrovgradskih učenica, tri iz osnovne škole i 8 iz gimnazije izborilo je plasman za ovo takmičenje. Vasov je najavio i u kojim atletskim disciplinama će nastupiti dimitrovgradske takmičarke.

Sistem školskog sporta ima tradiciju dugu preko 50 godina. Ove godine takmičenja se odvijaju u pet sportskih disciplina – rukometu, malom fudbalu, atletici, košarci i odbojci, a dimitrovgradski učenici su izborili plasman samo za republičko školsko takmičenje u atletici. 

D.V.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *