ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U toku je upis u 1. razred osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” Pirot

Obaveštavamo učenike i roditelje da je u toku prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za upis u muzičku školu. OMŠ „Dr DRAGUTIN GOSTUŠKI“ jedina je muzička škola u okrugu. Centralna škola se nalazi u Pirotu,u ulici Vuka Karadžića 1,a ima i izdvojena odeljenja u Dimitrovgradu i Babušnici. Škola radi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Nudi osnovno muzičko obrazovanje učenicima na odseku za klavir, violinu, gitaru i harmoniku. Nastava se odvija suprotno od smene u osnovnoj školi i traje šest godina. Školovanje je besplatno.
Učenici u školi nauče da sviraju, savladaju tehnike pevanja,imaju prilike da javno nastupaju,da se takmiče i najvažnije da pravilno oblikuju svoj karakter. Pored nastave glavnog instrumenta,učenici imaju nastavu solfeđa,teorije muzike,hora i kamerne muzike. Nastava traje 30 ili 45 minuta,zavisno od predmeta i uzrasta učenika. Nastava instrumenta se izvodi individualno, dok se ostali predmeti realizuju u malim grupama.
U prvi razred osnovne muzičke škole mogu se upisati deca od 9 godina i mlađa,koja polože prijemni ispit. Na prijemnom ispitu za utvrđivanje muzičkih sposobnosti za upis u osnovnu muzičku školu proverava se naročito: sluh,muzička memorija, osećaj za ritam, kao i psihološka spremnost deteta.
Usled uvedenog vanrednog stanja u državi, interesovanje za upis u prvi razred školske 2020/21.godine možete iskazati popunjavanjem elektronske prijave na sajtu škole muzickaskolapirot.edu.rs ili slanjem poruke na mail
muzskolapirot@gmail.com. Nakon što školi pošaljete mail,dobićete prijavni formular koji treba popuniti i poslati školi. Prijave za polaganje prijemnog ispita podnose se počev od 15.04.2020. god. zaključno sa 15.05.2020. god. Zbog proglašenog vanrednog stanja u državi prijave će moći da se podnose i na sam dan polaganja prijemnog ispita. Informacije o terminima i načinu polaganja prijemnog ispita i provere muzičkih sposobnosti biće objavljene naknadno.

Za zainteresovane učenike škola nudi besplatnu onlajn pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita. Tu će učenici dobiti savete o tome kako se treba pripremiti za prijemni ispit.

Dodatne informacije o školi i o upisu mogu se dobiti na telefon:
069/311-8660, na fejsbuk stranici,sajtu i oglasnoj tabli škole.
Dobro došli u svet muzike!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *