U SUBOTU PUŠTANJE U SAOBRAĆAJ VIŠE OD 30 KILOMETARA AUTOPUTA OD PIROTA DO GRANICE SA BUGARSKOM

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je gostujući na beogradskoj televiziji N1 da će u subotu biti pušten u saobraćaj 31 kilometar autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada.

U saobraćaj će biti puštene 3 deonice modernog autoputa u punom profilu od devijacije kod benzinske pumpe Blu petrol kod pirotskog tunela Sarlah do graničnog prelaza Gradina. Radi se o poddeonici grčkog Aktora, dugoj oko 8 kilometara od Sarlaha do petlje Pirot istok, deonici Pirot istok Dimitrovgrad, na kojoj je radove počela austrijska Alpina, a krajem prošle godine završio bugarski Trejs, te obilaznice Dimitrovgrada, na kojoj je trasu počela Alpina, nastavio Trejs, a završio Aktor, dok je građevinski deo na 2 tunela završila grčka Terna, a elektromašinsko opremanje italijanski Elef.

Nakon otvaranja biće nastavljeni radovi na useku Gradinje, gde će se saobraćaj odvijati levom stranom dvosmerno i novoizgrađenom devijacijom, a ovaj deo od jednog kilometra biće završen u punom profilu do kraja godine.

foto: RTCaribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.