ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U POJASU OKO STRUKA SKORO POLA KILOGRAMA ZLATA

Carinici su 2. februara 2021. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na više od 25.500 dolara, kao i dva grumena presovanog hašiša.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen putnički kombi „mercedes vijano“ holandskih registarskih oznaka, kojim je putovala tročlana porodica holandskih državljana turskog porekla.

Oni su prethodno rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.

Međutim, prilikom ličnog pretresa kod 60-godišnje putnice je oko struka otkriven specijalno napravljeni platneni pojas u kome je bilo sakriveno 20 većih i manjih zlatnika i 9 narukvica, ukupne težine preko 450 grama.

Nakon što je kod majke pronađeno sakriveno zlato, ličnim pretresom su u džepovima pantalona njenog 29-godišnjeg sina pronađena dva grumena presovanog hašiša.

Krijumčareni zlatni nakit zadržan je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv putnice pred nadležnim sudom, dok su otkriveni narkotik i najmlađeg člana porodice preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

izvor: https://www.carina.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *