ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U PETAK, 20. SEPTEMBRA OD 10 SATI, BIĆE ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE DIMITROVGRAD, KAO PRIPREMA ZA SVEČANU SEDNICU POVODOM DANA OPŠTINE

U petak, 20. septembra od 10 sati, biće održana sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad,  kao priprema za svečanu sednicu povodom Dana opštine. Odbornici će se izjasniti o predlozima odluka o dodeli opštinske nagrade, opštinskih priznanja i posebnog opštinskog priznanja.

Svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine počinju u petak u popodnevnim satima, izložbenom postavkom starih zanata i seoskog nasleđa u Balkanskoj ulici. Na sam praznik, u subotu 21. septembra, u gradskoj crkvi biće služena praznična litugija, nakon koje će litija proći centralnim gradskim ulicama, a u porti crkve biće prerezan slavski kolač. Svečana sednica Skupštine opštine počinje u 13 sati u sali Centra za kulturu. U popodnevnim satima planirano je otvaranje izložbe plakata Sofija – Beograd na platou ispred Centra za kulturu i obilazak izložbe slika sa prošlogodišnje kolonije Poganovski manastir u galeriji Metodi Meta Petrov. Uveče će u Sportskom centru koncert održati jedna od najpoznatijih zvezda muzičke scene na Balkanu – Lepa Brena. Za treći dan obeležavanja praznika, najavljeno je takmičenje u pripremanju ajvara – „Izađi mi na teglu“, koje će kao i prošle godine biti održano u Balkanskoj ulici.  

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *