ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U PETAK 11-TA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE DIMITROVGRAD

Za petak, 15. oktobar, zakazana je 11. sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad. Na dnevnom redu je 21 tačka, a sednica će biti održana u sali Centra za kulturu, sa početkom u 10 časova, uz direktan prenos na radiju i televiziji Caribrod.

Na samom početku nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, pred odbornicima će se naći predlog oluke o izmeni odluke predloga Odluke o izmeni Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Dimitrovgrad za period 2022-2028 godine. Na konferenciji za novinare predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov istakao je da je razlog za donošenje te odluke pomeranje roka do kraja juna naredne godine. Na sednici će biti razmatran i izveštaj o poslovanju budžeta za prvu polovinu ove godine.

Pred odbornicima će biti i predlog o rebalansu budžeta za tekuću godinu.

Na dnevnom redu je i set tačaka, koje regulišu zoohigijenu i držanje kućnih ljubimaca, kao i predlog odluke o davanju na upravljanje dečjih igrališta sportsko-turističkom centru i dečjem vrtiću.

Na sednici bi trebalo da budu usvojen predlog odluke o dodeli stambene podške za 6 korisnika, kao i nove, delimično korigovane cene programa obrazovanja i vaspitanja u Predškolskoj ustanovi 8mi septembar.

Odbornici će se izjasniti i o usklađivanju osnivačkog akta i promeni imena Sportsko-turističkog centra Caribrod, kao i o davanju u zakup zemljišta i objekata u ulicama Gradinjska i Vasil Levski, u delimičnom vlasništvu opštine. Značajne tačke u drugom delu sednice biće usvajanje akcionog plana za rodnu ravnopranost u naredne 4 godine, kao i akcionog plana zapošlljavanja od ove do 2023. godine.Na dnevnom redu biće i izveštaj Komunalca za prvu polovinu ove godine.

Na dnevnom redu biće i usvajanje izveštaja za prošlu i davanje saglasnosti predškolskoj ustanovi za ovu nastavnu godinu, kao i imenovanje članova saveta roditelja iz redova opštine za ovu školsku godinu. Sednicu će zaključiti pitanja i predlozi odbornika, uz odgovore na neka do sada postavljena pitanja. Sednica će biti održana u petak u sali Centra za kulturu, sa početkom u 10 časova, uz direktan prenos na radiju i televiziji Caribrod.

D.J.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *