ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U OBELEŽAVANJU 147. GODIŠNJICE SMRTI VASILA LEVSKOG, TRADICIONALNO ĆE UČESTVOVATI I UČENICI NAŠE ŠKOLE, NAJAVILA DIREKTORKA GIMNAZIJE SNEŽANA SIMEONOV

Pripreme za obeležavanje 147. godišnjice smrti Vasila Levskog, u opštini Dimitrovgrad počele su sredinom januara meseca. Na sastancima odbora usvojen je i okvirni program obeležavanja ovog značajnog datuma. Prema rečima predsednika Skupštine opštine Dimitrovgrad i predsednika odbora za obeležavanje, Zorana Đurova, za 18. februar planirano je predavanje o Levskom u prostorijama Narodne biblioteke „Detko Petrov“, a predavač će biti prof. Kiril Topalov iz Sofije. Sutradan, 19. februara u holu Centra za kulturu biće otvorena tematska izložba postera. a nakon toga biće položeni venci i cveće pred spomen-bistu Leskog u centru grada.

Vasil Ivanov Kunčev je bio bugarski revolucionar, ideolog, strateg i teoretičar bugarske nacionalne revolucije, vođa borbe za oslobođenje od otomanske vladavine. Za obeležavanje 147. godišnjice od njegove smrti, dimitrovgradski srednjoškolci tradicionalno pripremaju recital, kaže za RT Caribrod direktror gimnazije Sveti Kirilo i Metodije – Snežana Simeonov.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *