ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U NARODNOJ BIBLIOTECI „DETKO PETROV“ U DIMITROVGRADU 1. APRILA ODRŽANA JE PROMOCIJA KNJIGE „NA STAZAMA ŽIVOTA“ AUTORA SRETENA RAJKOVA

U Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu 1. aprila održana je promocija knjige „Na stazama života“ autora Sretena Rajkova, rodom iz sela Dragovita. Knjigu je priredila književnica Nataša Panić iz Pirota, lekturu je radila Valentina Jovanović, tehničku pripremu Goran Žikić, a izdavač je Pi Press iz Pirota.

Reč je o autobiografskoj knjizi koju je Rajkov napisao u svojoj 82 godini života. „Školu sam pohađao u Poganovu do sedmog razreda kada sam sa još trojicom mojih drugova, januara 1955. godine emigrirao u Bugarsku. U Sofiji sam izučio zanat za metalostrugara, a posle 3 i po godine ponovo sam emigrirao iz Bugarske u Jugoslaviju, 1958. godine. Sve ovo sam napisao u knjizi i to je moja istinita životna priča“ – kazao je autor knjige na promociji.

Sreten Rajkov je najstariji član udruženja „Šopsko oro“ iz Pančeva koje neguje kulturu i tradiciju bugarske nacionalne manjine u Srbiji. Rođen je 1939. godine u dimitrovgradskom selu Dragovita. Otac je dvoje dece, a ima i dve unuke i dva praunuka.

Boris Lazarov

foto: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *