ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U GRČKU OD 1. MAJA VAKCINISANI GRAĐANI IZ SRBIJE, ŠTA SA ONIMA KOJI NISU

Memorandumom o razumevanju u uslovima pandemije koji su usaglasili ministri turizma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teokaris, vakcinisanim građanima obe zemlje omogućen je ulazak u drugu zemlju, dok će za one koji nisu vakcinisani biti obavezan pi-si-ar ili antigenski test.

Ovakav režim će važiti od 1. maja do 1. oktobra, a memorandum je usaglašen na onlajn sastanku ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i ministra Grčke za turizam Harisa Teokarisa.

Ministarka Matić je saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih potvrda o vakcinaciji.

Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi, rekla je ona.

Napomenula je i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra ove godine.

“Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima Srbije i Grčke”, poručila je Matićeva.

RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *