ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U Francuskoj vanredna situacija i policijski čas, više od 900.000 zaraženih u Španiji

U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 38,5 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je preko 1.093.000 ljudi. Širenje zaraze se razbuktava i u regionu – najviše novih slučajeva u jednom danu u Austriji, BiH, Bugarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

20:18
Francuska uvela vanrednu zdravstvenu situaciju i policijski čas
Francuska je zbog rasta broja zaraženih koronavirusom uvela vanrednu zdravstvenu situaciju i policijski čas.

Predsednik Emanuel Makron je rekao da će svako ko prekrši uvedene mere biti pronađen. Istakao je da nema više odlazaka u restorane i okupljanja prijatelja. Javni prevoz neće biti ukinut.

Policijski čas će biti na snazi od 21 do šest sati ujutru, počevši od subote. Ostaće na snazi naredne četiri nedelje, rekao je Makron.

Usvajanje vanrednog stanja daje vlastima statutarna ovlašćenja da nameću oštre mere.

“Epidemija predstavlja katastrofu u javnom zdravstvu koja svojim karakterom i težinom dovodi u opasnost zdravlje stanovniddtva”, saopštile su francuske vlasti.

Francuske zdravstvene vlasti saopštile su da je broj hospitalizovanih zbog kovida 19 prvi put od 25. juna prešao prag od 9.100.

Registrovan je još 22.591 zaraze, a tokom poslednja 24 sata preminule su 104 osobe.
Ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je na 779.063.

20:16
Španija prva zemlja Evropske unije sa više od 900.000 zaraženih
Španija je postala prva zemlja Evropske unije u kojoj je koronavirusom zaraženo više od 900.000 ljudi, pošto je danas potvrđeno još 11.000 novih slučajeva.

Kako je navelo ministarstvo zdravlja, od početka pandemije registrovano je 908.056 slučajeva zaraze, po čemu se Španija našla na sedmom mestu u svetu, prenosi AP.

Po broju žrtava, sa 33.413 preminulih, Španija je osma zemlja u svetu.

(Tanjug)

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *