ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U čarape i jaknu sakrio preko 80.000 evra

Službenici na prelazu Gradina su bili uspešni u otkrivanju neobičnog deviznog prekršaja, otkrivši putnika koji je u čarape i jaknu sakrio preko 80.000 evra.,

Neprijavljene devize su otkrivene kada je oko 10 časova na red za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim su ka Iraku putovala dvojica putnika.

Putnici u automobilu bili su 23-godišnji i 53-godišnji državljani Nemačke, iračke nacionalnosti, koji su se iz Nemačke preko Srbije uputili ka svom rodnom gradu na severu Iraka.

Na postavljeno pitanje da li imaju nešta da prijave za carinsku kontrolu i koliko deviza nose sa sobom, izjavili su da imaju samo lični prtljag i oko 4.000 evra.

Sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su se odlučili za detaljnu kontrolu vozila, prtljaga i putnika, tokom koje među ličnim stvarima nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Međutim, detaljnom kontrolom starijeg putnika, otkriveno je da on u čarapama i jakni koje nosi na sebi krije ukupno 83.410 evra.

Na pitanje carinika da li je taj novac prijavio na ulazu u zemlju i da li poseduje potvrdu o unosu, putnik je rekao da to nije slučaj.

Kod njega je pronađeno 5 novčanica od 500 evra, 292 novčanice od 200, 25 novčanica od 100 i jedna od 10 evra. Reč je o ukupnom iznosu od 83.410 evra od kojih je po 10.000 hiljada vraćeno njemu i njegovom saputniku, dok je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zadržana suma od 63.410 evra.

izvor i foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *