ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U BOSILEGRADU OTVOREN RENOVIRANI PRIHVATNI CENTAR ZA MIGRANTE

           Šef  Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić otvorili su danas rekonstruisane prostorije Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu. Rekonstrukcija je koštala 465.000 evra, a završena je u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.

Zahvaljujući obnovi, kapacitet Prihvatnog centra u Bosilegradu povećan je sa 67 na 110 ležajeva, a migrantima koji u njemu borave sada su na raspolaganju savremeno opremljena ambulanta, kuhinja sa trpezarijom i sportski tereni. U okviru rekonstrukcije u objektu je postavljen video nadzor i uređeno dvorište.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici je kazao da je za rešavanje migrantske krize Evropska unija od 2015. godine donirala Srbiji oko 100 miliona evra.

Fabrici je pozvao investitore iz Evropske unije da razmotre mogućnost ulaganja na području opštine Bosilegrad i dodao da Evropska unije nije donirala samo sredstva za rekonstrukciju Prihvatnog centra u tom mestu već i Doma zdravlja i prostorija opštine.

 

foto: http://beta.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *