ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U BELOJ PALANCI VIKEND U ZNAKU BANICE

Petnaesti Dani banice biće održani u kompleksu parka Vrelo u Beloj Palanci od 13. do 15. avgusta. Manifestacija podrazumeva bogat kulturno umetnički program, zvučna imena iz sveta muzike, radionice, strane kuhinje i najukusnije banice, ali i određene izmene zbog poštovanja protivepidemijskih mera.

Već jubilarnih 15 godina, drugog vikenda avgusta, u Beloj Palanci se održava jedinstvena manifestacija “Dani banice”. Ova gastronomsko – turistička manifestacija ima takmičarski karakter, a pored samog nadmetanja neguje običaj, kulturu i tradiciju ovog kraja Srbije. Prema rečima direktora Turističke organizacije Bele Palanke, Miloša Lilića, broj takmičara će ove godine biti redukovan.

Lilić dodaje da će program do određene mere biti izmenjen.

Pored takmičarskog, biće priređen i revijalni deo u kojem će svoj rad predstaviti zanatlije, dodaje Lilić

I ove godine, promoter manifestacije biće Nenad Gladić, širem auditorijumu poznatiji kao “Lepi Brka”. On će sa najmlađima praviti banice kroz dečije radionice.

Da Dani banice budu što zanimljiviji, pobrinuće se gosti – kuvari iz 6 zemalja sveta, koji će prikazati pripremanje nacionalnih specijaliteta u međunarodnoj radionici kulinarstva.

Kategorije u kojima se dodeljuju nagrade su tradicionalna slana, slatka, integralna i kreativna banica, a biraće se i banica majstor. Večernji deo programa rezervisan je za koncerte poznatih muzičkih izvođača, vrhunskih umetnika srpske estrade.

Dani banice je manifestacija po kojoj je Bela Palanka postala prepoznatjiva širom Evrope. Organizator je turistička organizacija Bele Palanke, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

A.K.

foto: arhiva “Korak21media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *