ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U AKCIJI “AURORA” UHAPŠENO 5 OSOBA NA GRANIČNOM PRELAZU GRADINA, KRIVIČNE PRIJAVE ZA JOŠ ČETVORO

           U akciji „Aurora“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Upravom carine, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala, korupcije i sive ekonomije, uhapsili su 38 osoba, dok su protiv 61 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

             Akcija je sprovedena na teritoriji policijskih uprava Beograd, Niš, Subotica, Smederevo, Valjevo, Zaječar, Leskovac, Kraljevo, Bor i Pirot.

             Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Pirotu, uhapsili su pet osoba, dok su protiv još pet podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanja mita i pomaganja u vršenju ovog krivičnog dela.

               Uhapšena su 4 policijska službenika Stanice granične policije Dimitrovgrad D.N. (1983), S. S. (1972), M. R. (1986) i I.M. (1971), kao i penzionisani policijski službenik SGP Dimitrovgrad Z.K. (1964), dok je protiv još jednog policijskog službenika krivična prijava podneta u redovnom postupku.

               Oni se sumnjiče da su u periodu od decembra 2016. do avgusta 2017. godine na Graničnom prelazu Gradina izvršili više krivičnih dela primanja mita na taj način što su od lica koja su prelazila državnu granicu, zahtevali i primali novac kroz uplate u dve prodavnice, koje se nalaze na prelazu Gradina.

            Protiv četiri osobe, koje su osumnjičene da su kao vlasnici i radnici u pomenutim prodavnicama primali novac i prosleđivali ga policajcima, krivične prijave zbog pomaganja u primanju mita su podnete u redovnom postupku.

Photo: Arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *