ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

TOKOM OVE GODINE ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA NEKOLIKO ULICA U GRADU, ZA NAREDNU GODINU PLANIRAN NASTAVAK RADOVA NA KOMUNALNOJ I PUTNOJ INFRASTRUKTURI U OPŠTINI

Od početka proleća do sada, na teritoriji opštine Dimitrovgrada sanirano je i rekonstruisano nekoliko putnih pravaca, a i za sledeću godinu se planiraju radovi na nekoliko lokacija. Što se tiče zimske službe u Dimitrovgradu, do sada nije bilo potrebe za nekim ozbiljnijim intervencijama, rekao je u današnjem razgovoru za Radio-televiziju Caribrod, inspektor za saobraćaj i puteve, Saša Markov.

“Može se reći da je u poslednjih nekoliko godina, infrastruktura dimitrovgradske opštine dosta unapređena. Završena je rekonstrukcija veoma važnih ulica prema prigradskim naseljima Lukavici, Belešu i Željuši, ističe inspektor za saobraćaj i puteve, Saša Markov.

Lokalna samouprava je finansirala zamenu vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Detko Petrov, Balkanska, Ćirila i Metodija i Ive Andrića, a pošto te ulice pripadaju regionalnom putnom pravcu, koji prolazi kroz grad u dužini od tri kilometra, Putevi Srbije su finansirali asfaltiranje:

Za narednu sezonu, planirana je rekonstrukcija još nekoliko ulica u samom gradu, kao i u prigradskim naseljima, a radiće se i pojedini putni pravci ka selima. Planirano je da naredne godine ulice i putni pravci budu završeni na isti način, sredstvima iz budžeta opštine, uz podršku Puteva Srbije i Koridora Srbije ističe Markov.

Što se tiče zimske službe u Dimitrovgradu, do sada nije bilo potrebe za nekim ozbiljnijim intervencijama, dodao je Markov.

Za narednu godinu lokalna samouprava će preuzeti održavanje još nekih nekategorisanih puteva, što podrazumeva njihovo uređenje za bezbedno korišćenje, upravljanje, zaštitu, održavanje, izgradnju, rekonstrukciju i finansiranje, inspekcijski nadzor, kaznene odredbe, kao i druga pitanja od značaja za puteve na teritoriji grada. 

D.V.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *