ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

TAKMIČENJE ZA NAJMLAĐE UČESNIKE U SAOBRAĆAJU. „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnim Savetima nastavlja sa aktivnostima usmerenim ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. U okviru realizacije projekta “Pažljivkova smotra”, danas  su predškolci i učenici prvog i drugog razreda osnovne škole radili test na temu bezbednosti u saobraćaju.

Opština Dimitrovgrad i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije drugu godinu zaredom organizuju takmičenje za najmlađe učesnike u saobraćaju. „Pažljivkova smotra“ održana je u sali Centra za kulturu gde su se, u poznavanju pravila saobraćaja, takmičili devojčice i dečaci predškolskog uzrasta, kao i učenici prvog i drugog razreda osnovne škole. O tome šta su naučili o saobraćaju tokom ovog takmičenja rekla nam je pobednička ekipa, u kategoriji učenika prvog razreda, „Zebrice“.

Kroz realizaciju svake od faza projekta deca su pokazala zavidno znanje u poznavanju pravila za bezbedno učešće u saobraćaju. O važnosti projekta i takmičenja govori opštinski inspektor za saobraćaj i puteve, Saša Markov.

Posle opštinskog, slede regionalno i republičko nadmetanje.

Cilj edukacije je da smanji broj stradalih u saobraćaju, broj saobraćajnih nezgoda i da, razvijajući kod dece takmičarski duh, najmlađima približi saobraćajna pravila.

A.K.

foto i video: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *