ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

SVETSKI DAN POZORIŠTA – NA MALO DRUGAČIJI NAČIN

Svetski dan pozorišta tradicionalno se obeležava 27. marta. Običaj je da se ansambli pozorišta predstave publici na svojoj sceni. Zbog epidemiološke situacije Svetski dan pozorišta biće obeležen na malo drugačiji način.

27. mart se od 1961. godine širom sveta slavi kao Svetski dan pozorišta. Običaj je da se toga dana ansambli predstave publici na ,,domaćoj“ sceni. Tradicija je da se pre početka predstave, toga dana, čita poslanica napisana od ruke nekog pozorišnog umetnika. Lepo je to što je ta poslanica ista svuda u svetu, kaže Delča Gigov upravnik pozorišta ,,Hristo Botev“.

Situacija sa Covidom je polako postala deo naše svakodnevice, te smo već naviknuti da se kulturne manifestacije otkazuju, odlažu ili jednostavno se predstavljaju putem medija i interneta. Tako će se ove godine i ansambal dimitrovgrdskog pozorišta odreći aplauza publike, ali će svojoj vernoj publici ipak pokloniti predstavu.

Dimitrovgradsko pozorište odabralo je predstavu Tamare Jankov. Reč je o komediji ,,Ženidba“. Odabrali smo komediju, jer smatramo da je ljudima trenutno potrebno malo humora u ovim teškim danima, kaže Gigov.

Predstavu ,,Ženidba“ možete pogledati u subotu, 27.marta, posle Nedeljnog pregleda na TV Caribrod.

M.M.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *