SVEČANO OTVOREN 2. DŽAMP KAMP U DIMITROVGRADU

Drugi „Džamp kamp“, u organizaciji Atletskog kluba Balkan, svečano je otvoren danas u Sportskom centru Park i trajaće do 16. jula. Učesnike kampa pozdravio je predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, koji je svečano otvoro 2. Džamp kamp. U sklopu manifestacije 15. jula biće održan i tradicionalni 23. skakački miting Džamp 2018, a istog dana biće održan i seminar za trenere. Na ovogodišnjem kampu učestvuje 42-je atletičara iz Srbije i Bugarske, a promoter je i ove godine proslavljeni atletičar Dragutin Topić. 

Kamp na kome mladi atletičari imaju mogućnost da rade sa vrhunskim trenerima iz Srbije i Bugarske, polako prerasta u tradiciju. Aleksandar Markov, sekretar Atletskog kluba Balkan, koji sa Atletskim savezom Srbije i Atletskim savezom centralne Srbije organizuje Džamp kamp, ističe da je broj učesnika u odnosu na prošlu godinu veći gotovo za 50 odsto.

Promoter manifestacije, kao i kod prvog izdanja je proslavljeni skakač uvis Dragutin Topić, koji će ujedno biti i jedan od predavača na seminaru, ali i trener. Još uvek aktuelni svetski juniorski rekorder zahvalio se Atletskom klubu Balkan i Opštini Dimitrovgrad što neguju po njemu najlepše, skakačke discipline.

Prisutnima se obratio i poznati atletski trener iz Vrace Aljoša Velkov, jedan od trenera na kampu. Pokrovitelj Džamp kampa je Opština Dimitrovgrad, a predsednik opštine Vladica Dimitrov u svom obraćanju izrazio je nadu da će već naredne godine manifestacija biti održana u boljim uslovima, jer je izgradnja kvalitetene atletske infrastrukture prioritet lokalne samouprave.

Neposredno po otvaranju atletičari su odmah prionuli treninzima. Kamp če trajati do 16-og jula, a dan ranije biće održan i tradicionalni 23-ći skakački miting Džamp 2018., kao i seminar za atletske trenere.

D.J.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons