SVEČANA SEDNICA SO DIMITROVGRAD POVODOM DANA OPŠTINE

    

Svečanoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad, povodom Dana opštine, 21. septembra, praznika Rođenje Presvete Bogorodice, u Velikoj sali Centra za kulturu prisustvovali su predstavnici lokane samouprave, brojni gosti i zvanice – ambasador Bugarske u Srbiji Petko Dojkov, ambasador Srbije u Bugarskoj, Željko Jović, generalni konzul Bugarske u Nišu Dimitar Canev, episkop niški Arsenije, načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, predsednici i predstavnici mnogih opština i gradova, predstavnici ustanova i institucija iz Srbije i Bugarske. Goste je najpre pozdravio predsednik Skupštine opštine Zoran Djurov, nakon čega je predstavljen kratak film u produkciji RT Caribrod o realizovanim infrastrukturnim projektima i dešavanjima u Dimitrovgradskoj opštini u proteklih godinu dana. Prisutnima se obratio i predsednik opštine Vladica Dimitrov iskazavši zahvalnost zvaničnicima na dosadašnjoj saradnji, koja je doprinela poboljšanju života dimitrovgradjana, a takodje i onima koji su učestvovali u realizaciji konkretnih projekata na dobrobit gradjana.

Biranim rečima u svojim obraćanjima za govornicom praznik opštine lokalnoj samoupravi i gradjanima čestitali su ambasadori dve susedne zemlje, Petko Dojkov i Željko Jović, episkop niški Arsenije, kao i predsednici nekoliko gradova u Bugarskoj, a pročitano je i nekoliko pozdravnih telegrama prijatelja dimitrovgradske opštine koji nisu mogli da prisustvuju svečanosti.

Opštinska nagrada, zlatnik sa simbolom opštine, ove godine pripao je Danijeli Braun Kamenov za iskazanu izuzetnu humanost prema građanima dimitrovgradske opštine. U njeno ime nagradu je primila Sneža Tošev Milanov, koja se zahvalila što je prepoznato dugogodišnje učešće Danijele Braun Kamenov u humanitarnim akcijama u njenom rodnom gradu.

Opštinska priznanja dodeljena su Ministarstvu za brigu o selu za poboljšanje kvaliteta života u selima na teritoriji opštine Dimitrovgrad i fondaciji „Novak Đoković“ za pomoć u razvoju predškolske obrazovne infrastrukture.

Opštinska priznanja dodeljena su i Delči Gigovu, posthumno, za doprinos razvoju pozorišne umetnosti, Vesni Nikolov za poseban doprinos u očuvanju kulturne baštine i identiteta na teritoriji opštine i Saši Nikolovu za postignute izuzetne rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji.

Svečanost povodom dana grada završena je muzičkim programom.

foto album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.534132285381005&type=3

A.T.A.

foto i video: D. Todorov, M. Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.