ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

SVE VIŠE GRAĐANA SE ODAZIVA NA POZIV ZA MASOVNU IMUNIZACIJU

U Beogradu je juče počela vakcinacija protiv korona virusa na ukupno 18 punktova, a jedan od njih je na Beogradskom sajmu gde se na dnevnom nivou može vakcinisati više od 1.200 građana.

Juče se vakcinisao i direktor Bezbednosno-informativne agencije, Bratislav Gašić, koji se odlučio za kinesku Sinofarm vakcinu. Istakao je da je danas važan dan za Srbiju i dodao da je ponosan na državno rukovodstvo, koje je među prvima u Evropi obebzedilo značajnu količinu vakcina.

Gašić je primio vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm. Kazao je i da je ponosan na pripadnike BIA koji su se vakcinaciji odazvali u velikom broju, a koji su, dodao je, od marta prošle godine aktivno uključeni u borbu protiv pandemije.

Кinesku vakcinu primio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Pored političara, vakcinisali su se i episkop šabački Lavrentije, glumac Bule Goncić, a to su učinili i šampionka u tekvondu, Tijana Bogdanović, Darko Udovičić i atletičar-paraolimpijac Željko Dimitrijević. Do sada su i brojni drugi državni funkcioneri, ministri i članovi Kriznog štaba primili vakcine protiv koronavirusa, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će to učiniti za vikend.

B.L.

foto: infobiro.tv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *