ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

SUTRA OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA

Prilagođavajući se merama i epidemiološkoj situaciji, a na sreću svih ljubitelja poezije, sutra će u holu Narodne biblioteke ,,Detko Petrov” biti održana opštinska smotra recitatora.

Prošle godine, zbog tada novonastale situacije, takmičenje recitatora nije održano. Vremenom smo naučili da sportska i kulturna dešavanja pratimo online, pa će tako i ovogodišnja smotra recitatora biti održana u skladu sa propisanim merama i trenutnom situacijom. Školska smotra recitatora je odražana danas, a sutra će biti održano i opštinsko takmičenje, kaže Dragana Pešaković urednica kulturno-javne izdavačke delatnosti Narodne biblioteke ,,Detrko Petrov”.

U holu biblioteke preko videobima, žiriju će biti predstavljani snimci takmičara koji su prošli školsko i plasirali se na opštinsko takmičenje. Snimci će biti puštani samo jednom i to za svaku kategoriju posebno, objašnjava Pešaković. Pretprošle godine imali smo uspešnu takmičarku na okružnom takmičenju, koja je recitovala na jeziku nacionalne manjine, kaže Pešaković.

Iako su uslovi, u kojima se radi, vrlo specifični i ne daju prostor kreativnosti, zaposleni se trude da organizuju aktivnosti u skladu sa situacijom, te su tako zajedno za učenicima gimanzije ,,Sveti Kirilo i Metodije” i profesorom srpskog jezika Ratkom Stavrovim dogovorili izložbu fotografija koja će biti prikazana druge nedelje aprila.

M.M.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *