ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

SUTRA OD 9 SATI U HALI U SPORTSKOM CENTRU PARK ČETVRTA MEĐUNARODNA OLIMPIJADA TREĆEG DOBA

Sutra će u Sportskom centru Park biti održana četvrta međunarodna olimpijada trećeg doba. Početak nadmetanja najiskusnijih, koje organizuju Turistička organizacija „Caribrod“ i Udruženje penzionera Dimitrovgrad zakazan je za 9 sati.

Takmičenje penzionera bila je redovna sportska smotra u Dimitrovgradu sve do 2019-te godine, a onda je pandemija korona virusa, koja je širom sveta pokosila najstarije stanovnike planete, prekinula jednu lepu tradiciju. Predsednik Udruženja penzionera Dimitrovgrada Milija Merdović zadovoljan je činjenicom da će se najstariji sportisti ponovo družiti u Sportskom centru Park.

Po tradiciji, penzionerke i penzioneri nadmetaće se u pet disciplina, prilagođenih njihovoj starosnoj dobi – šutiranju na gol, šutiranju na koš, pikadu, štafeti i šahu. Iako su ekipe iz Bugarske u poslednjem trenutku otkazale učešće, Merdović veruje da uzbuđenja neće izostati.

Merdović dodaje da su uz pomoć Turističke organizacije Caribrod stvoreni uslovi za nesmetano odvijanje takmičenja.

Sve discipline biće održane na borilištu hale, dok će se šahisti nadmetati u aneksu hale. Početak olimpijade zakazan je za sutra u 9 sati.

D.J.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *