ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

STEFAN STOJKOV PRISUSTVOVAO KONFERENCIJI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA, KOJA JE ODRŽANA U BEOGRADU

Juče je povodom Međunarodnоg dana ljudskih prava održana konferencija na temu “Uticaj kovida na ostvarivanje ljudskih prava u Srbiji”. Konferenciji je prisutvovao I predsednik Nacionalnog saveta Bugara, Stefan Stojkov.

“Uticaj pandemije korona virusa na stanje ljudskih prava“ bila je tema konferencije koja je održana juče u Beogradu, rekao je za RT Caribrod Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine I koordinator Nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Imali smo priliku da se obratimo na konferenciciji I kažemo kakva su naša postignuća što se tiče ljudskih prava, a premijerka Brnabić je govorila o naporima koje je država uložila kako bi zaštitila ljudska prava u toku pandemije.

Na marginama sastanka, održani su I sastanci  sa resornim ministrima – prosvete, socijalnih pitanja, ljudskih I manjinskih prava. Stojkov je izuzetno zahvalan vladi R.Srbije, što  u ovom teškom periodu, ipak nije smanjila sredstva za finansiranje saveta nacionalnih manjina.

Stojkov je ovom prilikom poželeo dobro zdravlje svim dimitrovgrađanima, sa željom da pandemija što pre prođe I da uskoro bude gost Radio televizije Caribrod – uživo, a ne telefonski.

M.M.

foto: Info Biro, Radio Bosilegrad

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *