SLUŽBENICI POLICIJE I CARINE SU NA GRANIČNOM PRELAZU GRADINA SPREČILI KRIJUMČARENJE 1,5 TONE MARIHUANE

U noći između 13. i 14. septembra službenici policije i carine su na graničnom prelazu Gradina sprečili krijumčarenje 1,5 tone marihuane, što je jedan od najboljih rezultata borbe protiv šverca narkotika u poslednjih deset godina.

Nakon što su pripadnici granične policije, zahvaljujući obaveštajnim podacima, zaustavili kamion koji je prevozio tovar stočne hrane, zatražili su asistenciju carinika kako bi detaljno pregledali vozilo. Zahvaljujući saradnji i zajedničkom radu, tokom noći je potvrđeno da se u kamionu prevozničke firme iz Varvarina, koji je prevozio 800 džakova pšeničnog stočnog brašna ka Istanbulu, nalazi i impozantna količina marihuane. Utvđeno je da je ukupna težina nedozvoljenog tovara 1.480 kg.

44-godišnjem vozaču kamiona određeno je zadržavanje od 48 sati, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o kuriru, tako da će nastavak istrage biti usmeren ka otkrivanju naručioca ovog milionskog tovara. 

Povodom ove akcije oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakavši da je ovo jedna od najvećih zaplena u poslednjih desetak godina i da će svima koji su u njoj učestvovali biti uručene nagrade.

foto: http://www.upravacarina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons