ŠKOLA ”HRISTO BOTEV” ZAPOČELA PROCEDURU ZA NABAVKU UDŽBENIKA ZA NAREDNU ŠKOLSKU GODINU

U osnovnoj školi u toku je procedura nabavke udžbenika za narednu školsku godinu za sve učenike, sem za prvake i petake, koji od ove školske godine ulaze u reformisani program. Za njih će nabavka krenuti kasnije, nakon što ministarstvo utvrdi spisak odobrenih udžbenika.

Budući prvaci i petaci, od ove školske godine, učiće po novom, reformisanom planu i programu, tako da udžbenici po kojima će raditi, tek treba da budu odobreni od strane ministarstva prosvete. Zato u ovom trenutku, njihova nabavka nije moguća, objasnila je direktor škole Katarina Simeonov.

Za ostale razrede, škola je na osnovu odluke Saveta roditelja, započela proceduru nabavke udžbenika za narednu školsku godinu. Udžbenici će biti nabavljeni preko dobavljača sa kojim škola ima dobru saradnju, а koji je ove godine ponudio i znatno povoljnije uslove plaćanja .

Što se tiče učenika, koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike,  škola je obavila preliminarno ispitivanje, po nalogu prosvetnog ministarstva. Svi podaci su već uneti u sistem Dositej, te se očekuje odluka ministarstva o načinu distribucije tih učenika.

Početkom aprila, osnovci i srednjoškolci odlaze na mini prolećni raspust, koji počinje 2. aprila, a učenici se u školske klupe vraćaju 10-og aprila. Nastavnici će prolećni odmor, iskoristiti za usaglašavanje opštih akata škole sa novodonetim zakonskim propisima.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons