ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ŠK “CARIBROD” PRVI, OŠK “BALKANSKI” TREĆI U LIGI CS – JUG

Šahisti Dimitrovgrada ostvarili su značajne rezultate na prvenstvu Lige Centralne Srbije grupа JUG, gde su učestvovali sa dve ekipe. Ekipa šahovskog kluba „Caribrod“ ostvarila je ubedljivu pobedu, dok je оgranak šahovskog kluba „Balkanski“ odneo medalju za treće mesto. Takmičenje je organizovano u dva dela, kaže predsednik šahovskog kluba Dragan Jovičić.

Šahisti „Caribroda“ su imali težak zadatak, jer je na takmičenju učestvovalo 20 igrača sa međunarodnim titulama. Tome su i sami doprineli jer se u njihovim redovima nalazio dvojac velemajstora, jedan međunarodni majstor, zatim FIDE majstor i jedan ženski velemajstor.

Od nedavno je šahistima Dimitrovgrada dodeljena prostorija u sklopu kompleksa Sportske hale, i time su nakon mnogo godina dobili svoj prostor za treninge škole, koja deluje u okviru šahovskog kluba „Caribrod“. Jovičić je najavio i planove škole za ostatak godine.

Ekipa ŠK „Caribrod“ je ovom pobedom ostvarila plasman u viši rang i naredne sezone će nastupiti u Drugoj ligi Istok Centralne Srbije.

B.L. / B.D.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *