ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

U TOKU PRIJAVA ŠTETE OD POPLAVA U PRIVATNIM DOMAĆINSTVIMA, NA NAJKRITIČNIJIM TAČKAMA POČELA SANACIJA OŠTEĆENJA

U samom gradu i dalje je najkritičnija situacija u delu pored Tigrovog naselja, gde su bujice odnele deo obale reke i stigle do prvih kuća. U ovom delu sliva Nišave otvorilo se još nekoliko kritičnih mesta, ali situacija je za sada pod kontrolom i radi se na sanaciji. Ekipe preduzeća Srbijavode su na terenu.

U dva najveća polja – Gradinskom i Željuškom voda se potpuno povukla. Štete na usevima tek će se procenjivati.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku, osim sanacije na terenu je i prijava i procena štete, kaže predsednik Opštine Vladica Dimitrov.

Svi putni pravci na teritoriji opštine su prohodni, a i snabdevanje električnom energijom je normalizovano. I dalje ima problema u snabdevanju pijaćom vodom. Osim grada, ugrožena su i sela u Visoku i pojedina sela u Zabrdju. Voda iz gradskog vodovoda može se koristiti samo za sanitarne potrebe. Ispitivanja ispravnosti vode vršiće Zavod za javno zdravlje, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni. Prema rečima nadležnih u Komunalcu, zbog ispadanja iz sistema izvorišta Ivkove vodenice, može doći i do povremenih prekida u snabdevanju vodom u višim delovima grada.

B.L.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *