ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

SASTANAK REPUBLIČKOG SAVETA ZA NACIONALNE MANJINE

Republički savet za nacionalne manjine, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić, zasedao je juče u Beogradu, uz prisustvo ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, ministarke pravde Maje Popović, ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić, i državnih sekretara ministarstava kulture, spoljnih poslova i finansija. Sastanku je prisustvovao i predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine, Stefan Stojkov.

Republički savet za nacionalne manjine nakon godinu dana juče je održao sastanak u Beogradu. Predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov rekao je za RT Caribrod da je veoma zadovoljan sastankom.

Stojkov kaže da su istakli probleme i potrebe Nacionalnog saveta Bugarske nacionalne manjine.

Po mišljenju Stojkova stabilno finansiranje medija koji emituju programe na jezicima nacionalnih manjina od strane države je veoma značajno.

Nacionalni savet Bugarske nacionalne manjine postavio je i pitanje vezano za štampanje prevedenih udžbenika na bugarski jezik.

Stojkov je zaključio da je sastanak bio veoma konstruktivan i nada se da će realizacija usvojenih odluka doprineti kvalitetnijem životu svih manjinskih naroda u Srbiji.

A.T.A.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *