ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

Saopštenje Policijske Uprave Pirot

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu su u periodu od 18. do 26. marta, podneli nadležnom tužilaštvu krivične prijave protiv 20 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstenim propisima za vreme epidemije. Njih je policija zatekla za vreme zabrane kretanja na ulicama u Pirotu, Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu. 

Takođe, policija je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv devetnaestogodišnjaka i šesnaestogodišnjaka iz Pirota, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo teška krađa u pokušaju.

Oni se sumnjiče da su, za vreme zabrane kretanja na javnom mestu, pokušali da provale u prodavnicu u gradu. Sudija Prekršajnog suda u Pirotu izrekao im je novčane kazne od po 50.000 dinara.  

U Dimitrovgradu je uhapšen Z.S. (38) iz Niša, osumnjičen da je prekršio meru samoizolacije.

Takođe, u ovom periodu, na području Pirota protiv 5 osoba podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, zbog kršenja propisa o ograničenju i zabrani kretanja. Sudija Prekršajnog suda u Pirotu im je izrekao novčane kazne od po 50.000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *