ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

RT CARIBROD – PROJEKTI: „NE BRŽE OD ŽIVOTA“ I „NA KOJOJ SI ADRESI“

Radio televizija Caribrod će ove godine, uz sufinansiranje lokalne samouprave Dimitrovgrad realizovati medijske projekte „Ne brže od života“ na talasima radio Caribroda i „Na kojoj si adresi“ na kanalu televizije Caribrod.

Projekat NE BRŽE OD ŽIVOTA je zamišljen kao kompletna medijska kampanja Radio-Caribroda, kako bi se kroz sadržaje informativnog i edukativnog karaktera doprinelo podizanju svesti o bezbednosti u saobraćaju.

Svrha projekta NE BRŽE OD ŽIVOTA je unapređenje ambijenta u kome se građani ponašaju u saobraćaju odgovorno i, samim tim, osećaju bezbedno i sigurno. Pritom ćemo posebno insistirati na značaju edukacije – saobraćajnog vaspitanja i osposobljavanja svih učesnika, a posebno dece i omladine, odnosno vozača, za efikasno učešće u saobraćaju.

Kako oblast bezbednosti saobraćaja predstavlja složen, specifičan sistem, opredeljen nizom socioloških, socijalnih, privredno-ekonomskih, tehničkih i drugih elemenata, to značajnu ulogu imaju, pre svega, saobraćajno vaspitanje i obrazovanje dece, omladine i odraslih. U emisijama će biti obrađene teme kao što su: obuka vozača motornih vozila i vozački ispiti, kontrola i regulisanje javnog saobraćaja, tehnička ispravnost vozila, propisi iz oblasti bezbednosti saobraćaja, ispravnost i održavanje putne mreže i slično. Jedan od važnih oslonaca u pripremi materijala za emisije iz projekta biće lokalni savet za bezbednost saobraćaja. U okviru projekta „Ne brže od života“ planirana je produkcija 106 medijskih sadržaja, a uvodna emisija emitovana je danas na talasima Radio-Caribroda.

U toku su i pripreme za početak realizacije televizijskog projekta, koji nosi naziv „Na kojoj ste adresi“, zamišljenog kao svojevrsno predstavljanje lokalne istorije kroz nazive ulica u Dimitrovgradu. Kroz zanimljiv i originalan pristup gledaocima će biti predstavljen istorijski sadržaj u kome je sažeto bogatstvo istorije i kulture Dimitrovgrada. Projekat predstavlja skup televizijskih priča o ulicama iz užeg gradskog jezgra, a planirana je realizacija ukupno 41-og sadržaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *